Cine sunt Eroii?  Să fie, oare, potentațîi de azi, eroii de mâine? Să fie Eroi cei care și-au vărsat sângele pentru independența și suveranitatea Țării, pentru demnitate și nu în ultimul rând pentru  pământul românesc vândut, din păcate, bucată cu bucată, la prețul unui kilogram de tărâțe? Cine sunt Eroii adevărați? Să nu uităm niciodată!

„Eroii neamului sunt stejari de veghe pentru Țară!”

Pe cine supără adevărul istoric? Dragi prieteni, prieteni văzuți și nevăzuți, distins confrate, dragă Georgică, Istoria se construiește prin fapte! Mă întreb, ce lăsăm în urmă noastră? Înaintașîi ne-au lăsat o Românie frumoasă, o Românie unită, lipsită de datorii! După 32 de ani de speranțe copleșite de minciună, noi ce lăsăm copiilor noștri? Timpul nu ne așteaptă! 2021... Evenimentele cad peste noi cu forță unor bolovani! Cine aude? Cine vede? Cine poate să mai înțeleagă?

Recent, prin Lege, „Istoria Holocaustului în România” a devenit materie obligatorie de studiu pentru anii de liceu! Suflete nevinovate au fost schingiuite, din cauza că erau evrei! Ce facem însă cu „Istoria Românilor”, cu Eroii scoși din manuale, cu crimele abominale de la Ip, Moisei și Traznea? Cine vrea să mai audă strigătele de groază și de durere ale românilor arși de vii în biserica cuprinsă de flăcări?

În loc de reflecții la „masă puterii”, interesele sparg conștiința națională?!

Cine are dreptul să ucidă un om? Faptele obligă la aducere aminte! Viitor? Cum este posibil că la dată de 19 noiembrie 2021, Claudiu Daniel Dolot, președintele Autoritățîi Naționale Pentru Protecția Consumatorului (A.N.P.C.) să afle de la Televizor că a fost demis din funcția cu rang de ministru pentru că a ordonat sancțiuni aspre unor supermarketuri?

Cine conduce România?

„A.N.P.C. se remarcase în ultimele săptămâni printr-o serie de acțiuni și amenzi aplicate unor mari retaileri, unei bănci, unor hoteluri, totul culminând de Black Friday când Protecția Consumatorului a amendat zeci de firme, inclusiv cel mai mare retailer online”, potrivit Agerpres.

Cum este posibil să avem șefi ai Sistemului Situații de Urgență care apreciază că „avansarea la gradul de general de brigada a cinci colonei și avansarea unui general locotenent rămân în istoria Inspectoratului pentru Situații de Urgență”? Pentru ce?

Covid 19 înseamnă o bătălie câștigată de România?! Cine simte durerea când părințîi ne sunt înmormântați în saci de plastic? Cine vrea să mai audă strigătul disperat al medicilor Laura Vizereanu, Gabriela Hartun, al pilotului  Petre Caruneanu și al copilotului Ginel Cracanel, înghițiți de lacul înghețat Siutghiol din Constanța, forțele de intervenție căutând ore în șir, o barcă pentru salvarea acestora?

Câți își mai aduc aminte strigătul disperat al unei mame, doamna Simona Stoica, împinsă  în gol de flăcări, în anul 2021, de la etajul 6, dintr-un apartament din Constanța?  Câți știu că doamna Simona Stoica a sărit în gol, arsă de flăcări, sub privirile neputincioase ale forțelor de intervenție lipsite de o plasa de siguranță sau de o pernă gonflabilă care i-ar fi salvat viață?

Cine își mai aduce aminte de decidentul omniprezent și atotștiutor, care în urmă incendiului de la Spitalul „Matei Balș” declara: „din fericire au murit numai zece oameni”?

Ce mai înseamnă viață unui OM?

Cum este posibil să circule pe surse  intervenția unui potențat al vremii, încins de lumina reflectoarelor: "nu se pune problema să ne oprim și să spunem că totul este ok. Mesajul care s-a dat la tot sectorul, că să nu stăm relaxați, nu lăsăm gardul jos, cum se spune, deci rămânem pregătiți. Asta ne permite starea de alertă în care suntem în ea. Și dacă e nevoie, revenim la cifrele care le-am avut până acum, care să înceapă să crească și numărul cazurilor și numărul decedatilor!”. Emoție? Necunoașterea limbii române? Aloo? Aude cineva? 

Cum să crească numărul cazurilor și numărul decedatilor?! Manipulare? Interese obscure? Ignoranța? Covid 19? „Delta”? „Omicron”? Câte valuri mai vin? Cât mai este nevoie de starea de alertă? Cine mai semnează alte contracte pentru măști și izolete? Alte milioane de euro? Alte împrumuturi? Alte comisioane?

Nu facem politică!

Momentan, noul guvern a pornit în forță! Cu multe promisiuni, dar și cu un contract în valoare de 354 milioane de euro pentru achiziționarea a 32 de avioane F16, second hand, de la norvegieni și încă 100 milioane de europentru suportul logisic și echipamente specifice de la Forțele Americane ! Cine va plăti următorul contract pentru încă 36 de avioane F16 second hand?

Potrivit „Open Sources”, în condițiile în care nici bulgarii, subapreciați în mod nedrept, nu mai cumpără avioane F16, „de ce România își cumpără avioane F-16 vechi”? Să fie un argument că acestea mai pot fi folosite 10 ani?! Răspunsul este năucitor pentru nevoia de securitate! Să fie  întâmplătoare declarația dlui profesor Vasile Dîncu, noul ministru al apărării: „Avem atâta securitate câtă putem să plătim”?

Îndrăznesc o întrebare: de ce achiziționăm, domnule ministru, avioane F16 second hand și nu ne întoarcem apărarea  la „Buzduganul cu trei peceți” și la „Frații Buzești”?

Din anii de academie, știu că sănătatea, educația și apărarea României trebuie să redevină o prioritate! Realitatea? Cine negociază independența unei Țări? Pentru ce mai avem nevoie de alianțe? Ce înseamnă suportul NATO și ordinul pentru noi contracte?

Să fie adevărată vorba: „frate frate, dar brânză îi pe bani?”. Comisionul înseamnă tunul pentru pace? Cine vrea să își mai aducă aminte de tehnică militară, echipament second hand, fregate englezești cumpărate la preț de 116 milioane de lire sterline și de comisioane de 7 milioane de lire sterline?

Apărare? DA! Avem nevoie de apărare! Avem nevoie de securitate! Cine sunt însă inamicii?

Principiul bunei vecinătăți? Anul 2022 bate la ușa! Ce ne mai rămâne?

Credință în Bunul Dumnezeu!

Fără să îmi doresc polemici, reiterez: să fie adevărat că „un popor de oi naște un guvern de lupi?"

Neuitare veșnică pentru Eroi!