Spaga și gheșeftul, continuă! 

Fără plic, deși moartea bate la ușă, mai stai o tură! Până cand? Pâna aude Bunul Dumnezeu și trimite 10.000 lei celui care nu merita titlul de doctor sau până când bate la ușă D.I.I.C.O.T. - ul!

Distinși prieteni!

În spitale se moare pe capete!  Omorâți de Covid 19 sau nu, omorâți de indolența și prostia unora plătiți regește într-o Românie care se stinge, încet dar sigur, părinții noștri, frații, surorile și copiii sunt, încă, înmormântați în saci de plastic!

Răspunsul? Înalte distincții acordate pentru „echilibru”? Istoria nu uită! „Omerta” - Legea Tăcerii? Tăcerea ucide! 

Pe cine a supărat Bunul Dumnezeu să fie înconjurat de o mulțime de draci care nu se rușinează să se lovească cu capul de Sfântul Altar?

Cu ce a greșit nenea Vasile, la 80 de ani trăiți cu respect și iubire față de Țară ? Dar nenea Mihai? Oameni care au muncit o viață întreagă, au plecat de acasă pe picioarele dânșilor, împinși de durere și de boală! Cum au revenit acasă? Arși de flăcări și înveliți în saci negri din plastic, în coșciuge bătute în cuie!

Iertarea păcatelor? Cine plătește? Viitor?! Bate clopotul, Costică!

Vremurile pe care le trăim poate că le merităm! Noi am strigat „Libertate!”. Noi am ales cu speranța  că o să trăim mai bine! Noi i-am împușcat pe soții Ceaușescu,  uitând, din sete de sânge și manevrați de alții, că ne aflăm în Sfânta Zi de Crăciun -  25 Decembrie 1989!

Ce s-a ales de jertfă tinerilor căzuți loviți de gloanțe? Peste 2.000 de suflete acoperite cu lespezi grele și reci din piatră ne  caută privirea la Cimitir. Cine aude? Cine mai simte?! 

Prezent? Puterea aleargă,  guvernele se schimbă, dar cine răspunde de promiscuitatea socială care ne înconjoară?  Sărăcie? Neputință? Oameni arși de  vii?

Aloo! Cine își mai aduce aminte de „Colectiv” - un cuvânt care trebuie să ardă? Dar de îngerașii de la Maternitatea Giulești și Spitalul de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași? Dar de pacienții arși de vii la A.T.I. - Piatra Neamț, la Institutul „Matei Balș” din București, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova… și, mai nou, de părinții uciși de  incompetența și de nepăsarea celor de la spitalele din Ploiești și Constanța?        

Politrucii? Nu cumva pleacă ai lor și vin tot ai lor? Mai există „Opoziție” în România? Nu facem politică! Guvern P.N.L. & P.S.D.? Cum plătește U.S.L. (P.S.D. & P.N.L.) factură la curentul electric? Dar cea de la gaze? Dar dobânda (cea mai mare din U.E.) la împrumuturile externe, de folosirea cărora nu ne spune nimeni, nimic?! Nu facem politică și nu vreau polemici!

Cine mai gândește la România? Mai există interese naționale? În mod cert, în afară de vorbe, numai o minune ne mai poate salva! 

Cum este posibil ca un „mathusalemic” purtător de vorbe și apărător de interese, să poată anunța cu semnificație de reușită personală: „din fericire au murit numai 10 oameni, în urmă incendiilor”?! România, încotro?

Veșnică neuitare pentru sufletele nevinovate ridicate la Cer!