„Conform informațiilor, președintele a zbourat spre New York într-un avion închiriat. Compania care a închirat avionul este una deja cunoscută, fiind vorba de «Global Jet Luxemburg». Avionul de lux cu care Klaus Iohannis a zburat la New York este un Bombardier Global 6000, cu o capacitate maximă de doar 13 pasageri, inclusiv echipajul de la bord”[1].

Avionul de lux cu care Klaus Iohannis a zburat la New York

„Conform specificațiilor publicate de compania care a închiriat avionul, acest avion de tipul Bombardier Global 6000 a fost proiectat într-o atmosferă rafinată, răcoritoare și lină, în care oaspeții se pot bucura de fiecare compartiment al cabinei. Datorită zonei dedicate echipajului, situată în partea din față a aeronavei, pasagerii se vor putea bucura de mai multă intimitate în timpul zborurilor pe distanțe lungi”.

Avionul face parte din categoria avioanelor cu rază lungă de acțiune, și cu o autonomie considerabilă, mai ales pe zboruri lungi, precum cel al președintelui spre New York, un zbor de aproximativ opt ore și 40 de minute, fără escală[2].

Dialoguri pe parcursul zborului:

„- Le-am spus piloților să tragă tare, să ajungem la timp la Adunarea Generală O.N.U., să mai prindem deschis la „Saks Fift Avenue”, la „Prada” și la „Ferragamo” !

- Vai, Klaus, ce avion mic ai luat de data asta! Doar 14 locuri ! Păi, unde ne încap cumpărăturile ? Să știi că dacă mi se șifonează hainele, la întoarcere va trebui să aruncăm peste bord stewardesa și S.P.P.-istul !”[3].

TELEGRAMĂ

„Păcat că cinismul, prostia și nesimțirea nu dor! - STOP !

Plăvanul a scos-o pe Răvășitoarea Geta la o noua sesiune de cumpărături pe Fifth Avenue din New York. - STOP !

Deplasarea s-a făcut cu o aeronavă de lux. - STOP !   

Tarom-ul falimentar le stătea în gât Plăvanului, nevestei sale și SPP-iștilor! - STOP !

Ambasadorul-chelner de la Washington, tov. Muraru, a ținut la distanță presa româno-americană - STOP.

S-a mâncat și s-a băut zdravăn pe banii «prostimii», care asistă impasibilă la disoluția Statului Român de Drepți! - STOP !

Aveți exact ce ați votat, «ciumpalacilor»! - STOP !

Plăvanul va fi «extras», protejat și înlocuit la conducerea coloniei tot cu un trădător numit de către „ocupantul strategic”! - STOP ! Exact cum s-a întâmplat (și) cu fostul colaboraționist-securist-turnător Băsescu - nume de cod «Petrov»”! - STOP ![4]

 

------------------------------------------
[2] Idem
[4] idem