Jos cutare, Jos cutare!Până în 1989, existau o mulțime de forme de organizare a pregătirii populației pentru apărarea țării. Existau structuri teritoriale, pe domenii de activitate, pe categorii de populație. Nu este exclus să fi fost și altele, care nu-mi trec mie prin minte, eu neavând tangență cu așa ceva pe vremea aceea. După 1990, toate astea s-au evaporat. Noroc, însă, cu democrația asta nouă, care, iată, ne-a permis să ne îmbogățim cu niște trupe comsomoliste de protest. Mă rog, astea nu sunt pentru apărarea țării, da' ce contează!? Nu știu dacă sunt organizate pe divizii, pe regimente, pe batalioane, sau pe legiuni. Mai degrabă sunt tentat să cred că sunt organizate pe cohorte. Că sunt comsomoliste se vede după obiectivele pe care și le propun, identice cu obiectivele pe care și le propuneau comsomoliștii. În esență, este vorba de „Jos!", cam la atât reducându-se ideologia lor. Ei vroiau jos guvernul, dar, dacă-i întrebai de ce, riscai să fii arestat și dat pe mâna unui tribunal popular. Vroiau tribunale ale poporului care să-i condamne pe toți cei care nu erau comsomoliști, sau care-i întrebau pe comsomoliști ce vor să facă. Ei erau tot timpul pe străzi, cu pancarte, strigând slogane. Bine-nțeles, seara se retrăgeau într-o speluncă, acolo unde veneau niște bolșevici, cărora comsomoliștii le dădeau raportul și primeau noi misiuni. Iar la sfârșit, se lăsa cu vodcă.

In loc de „Tribunalul poporului" acum se cheamă D.N.A.

Ce ar fi nou acuma? Acuma, în loc de „Tribunalul poporului" îi zic D.N.A., nu se mai întâlnesc cu bolșevicii călăuzitori prin spelunci, ci pe feisbuci, iar trupele comsomoliste clamează că vor stat de drept. Dar, la fel cum ăia de demult nu știau ce-i aia stat de drept, crezând că e un stat menșevic, burghezo-moșieresc, nici ăștia de acum nu știu, crezând că statul de drept este un stat care-ți dă voie să-l altoiești cu dreapta pe cel care nu-i de partea ta, indiferent dacă ăla este vidanjor, profesor universitar, ginecolog, sau judecător la Curtea Constituțională. Pentru comsomoliștii de demult, o duduie decorată de Stalin era mai presus de orice și de oricine. La fel e și azi. Am văzut la televizor niște oameni care comparau trupele comsomoliste de protest cu legionarii. Ce eroare! Păi, legionarii, la începuturile lor, aveau repere demne de luat în seamă. Ei apelau la argumente legate de credință, la argumente de natură istorică, la elemente sacre, naționale. De-abia mai târziu, când li s-au alăturat o grămadă de limbiști de vocație, dornici de parvenire, și ceva fanatici, s-a transformat mișcarea lor în ceva condamnabil.

Cum dracuʼ să pretinzi domnia legii, încălcând legile?!?

Auzit-a cineva vreun argument sacru, național, sau istoric, sau legat de credință în sloganurile trupelor comsomoliste de protest actuale?!? Ca să nu mai zic că sloganurile înscrise pe pancartele lor sunt în totală în contradicție cu ceea ce scot pe gură. Căci, cum dracuʼ să pretinzi domnia legii, încălcând legile?!? Probabil, bolșevicii care-i dirijează le-or fi spus să nu-și facă probleme de natură logică, întrucât eventualele inadvertențe le purifică liderii lor... dormind în parlament, ba chiar le șterge cu pufoaica roșie însuși inspiratorul lor, marele orator... din fălci. Doar de mască, pentru prostirea prostimii, câte unuʼ mai scoate câte un urlet cu „Jos comunizmuʼ!".

Războiul informațional

Nu știu dacă oi fi zis bine informațional, având în vedere ce vreau eu să spun. Poate, trebuia să-i zic război informatic?! Habar n-am, dar sper să înțeleagă cititorii.Ca de obicei, inspirația mi-a venit în metrou. Cred că minimum 80% dintre călătorii din metroul cu care am fost eu ieri erau scufundați în divaisuri d-alea de citit/scris/vorbit cu ecranul. Ceilalți erau ca mine. Adică, doar că nu aveau divaisuri, dar și ei erau cu gândurile în alte părți, nu le aveau cu ei acolo, în metrou. Văzându-i pe scufundații ăia, mi-am amintit cum presa noastră cea democratică ne-a informat recent că rușii și-au înființat niște unități de război informațional. Sau informatic?! Nu știu. Chestiunea ne-a fost prezentată, desigur, ca o mare amenințare, fiind la ruși. Că americanii își creaseră și ei așa ceva, mai înainte, nu ni s-a mai spus, căci americanii își creaseră acele trupe ca să apere România, să susțină economia românească, să crească nivelul de trai al românilor. Da' rușii...!?! În contextul ăsta vin și eu cu o sugestie referitoare la războaiele astea informaționale. Sau informatice!? Văd că lumea e plină de humanoizi predispuși oricând să se înroleze în trupe d-astea de război informațional (sau...), și să desfășoare acțiuni de luptă, chiar și când merg cu metroul. În cazul ăsta, de ce nu se războiesc informațional (sau...) marii războinici... într-o sală?! În loc de tranșee cu noroi, cu praf, cu șrapnele, se adună trupele celor doi combatanți într-o sală și se războiesc acolo, cu divaisurile în față. Au voie să folosească orice surse, orice canale, inclusiv sateliții, și, la nevoie, chiar și Luna de pe cer.

Era găinarilor

Uite, acuma, după ce o formulai, îmi dădui seama de ce nu este posibil ca războiul informațional (sau...) să se poarte așa. Nu mai este posibil, pentru că era cavalerismului a dispărut pe Pământ. În era cavalerismului, combatanții își declarau război și de-abia după aia se atacau. Acuma, omenirea se află în era găinarilor, iar găinarii nu declară război. Un găinar mai întâi te atacă și după aia comunică omenirii, prin presa democratică, desigur, că i-ai jignit nevasta, l-ai înjurat și ai scos limba la el, deși tu habar n-aveai că ai fi făcut așa ceva, fiindcă nu știai că bărbatul de lângă el era nevastă-sa și d-aia nu i-ai zis săru' mâna, ci bună ziua, iar limba o scoseseși la tine acasă, de efort, când ai mutat șifonierul în dormitor. De fapt, diversele motive invocate când te atacă sunt, în mod evident, doar niște vrăjeli menite să prostească prostimea. În realitate, ei pornesc războaiele pentru că au în ei o nevoie nebună să ucidă oameni. Cum dracuʼ să se războiască ei la masă, fără să sfârtece trupuri, fără să crape cranii, fără să sfâșie mațe,fără să arunce napalm pe copii!? Așa că, nu-mi rămâne decât să mă apuc eu de un război informațional (sau informatic?!) cavaleresc. Eu contra... laptopului meu. Că, se poartă ăsta cu mine mai rău decât ăia din trupele informaționale (sau...)!

Grafica - I.M.