Gheorghe Iancu, profesor de drept constituțional şi fost Avocat al Poporului, a apreciat că decidenţii nu au emis corect aceste restricții privind certificatul de vaccinare, măsuri care îl determină să aprecieze totul ca fiind o mascaradă, mai ales că vaccinul este experimental şi din punct de vedere juridic „acest experiment nu trebuie să ajungă la populaţie”.

Întrebat cum vede măsurile adoptate de guvernanți referitoare la noile restricții pentru cei nevaccinați, respectiv la noile „libertăți ”pentru cei care au ales să facă schema completă de vaccinare, Gheorghe Iancu, profesor de drept constituțional şi fost Avocat al Poporului, a apreciat că vede a explicat ce anume îl determină să perceapă tot ce se întâmplă în acest moment în România ca o « mascaradă în toată puterea ei »” (Redacția).

Ceea ce se întâmplă este total aiurea. Am să vă spun, în primul rând, că vaccinul este experimental. Nu este părerea mea, este exprimarea pe care o dau cei care l-au făcut, este experimental. Şi din punct de vedere juridic vă spun că un experiment din ăsta nu are voie să treacă spre populație.

În al doilea rând, există un text în legea 53 în care se spune că restricțiile dacă sunt valabile, și nu sunt, ar trebui să fie făcute prin lege, nu prin Hotărâre de Guvern sau nu știu ce consilii sau comitete și așa mai departe. Lege. Niciuna nu este dată prin lege, decât legea 55 din 2020 care s-a dat în iarnă.

Credeți-mă că știu Constituția. Sunt profesor de Drept Constituțional la Universitatea București și știți foarte bine că nu mă apuc să vorbesc aiurea. Toate acestea elemente mă îndreaptă să cred că totul este o mascaradă în toată puterea ei

---------------------------------------------