De la un timp încoace, nu mă mai opresc din minunat. Pe unde merg, calc peste minuni. Pe unde mă uit văd numai minuni. Orice zgomot prevestește o minune. Latră un câine? Minune, până atunci nu a lătrat. L-a auzit pe Iohannis vorbind și s-a trezit lătrând. Cântă o broască pe lac? Minune, a dat de Belina și a intrat la apă. Mergi prin arăturile teleormănene? Minune, dai de o valiză cu fotografii, telefoane,laptopuri și hard discuri. Mergi prin păduri prin Tulcea? Minune, dai de o pictură a lui Picasso, dispărută de ani de zile dintr-un muzeu din Olanda, pe care judecătorii și procurorii români  pot jura că au văzut-o arzând într-o sobă.  Mergi în concediu în Turcia? Minune, dai de nava Sadova, rebotezată Yasan Kaptan 3. Mergi în Singapore? Dai de nava Nautica Muar, care, minune, poți să juri că este nava Argeș una in sutele de nave dispărute ca prin minune din fosta flotă comercială a României.
Azi priveam la tv,  de fapt butonam încercând să evit programele de știri care concurează la minutul de aur. Așa am dat peste postul Nașul tv, care se crede cel mai independent post. Atât de independent încât promovează ”pur și simplu dezinteresat” un program al unei - nici nu știu cum să îi spun - societăți sau organizații care se vrea organizație de binefacere, proiect social, doctrină politică sau religie, nu contează ce, poate toate la un loc, poate nici una, dar se zbate să convingă tinerii din România(și nu numai) care nu se regăsesc în viața pe care ne-au dat-o părinții lor, ai celor care ne vorbesc despre Puterea Tinerilor Universali din România (P.T.U.R.) că acest samsing, P.T.U.R. este soluția. Minune! Emisiunea se adresa românilor, tinerilor din România, iar cei care ne vorbeau erau niște tineri/tinere care fie vorbeau (admit, mai bine decât Iohannis) românește, fie  ne vorbeau în spaniolă, portugheză despre viața lor prin nu știu ce ghetouri. Minune de la Allah, ar fi spus Jean Constantin/Ismail cu toate pânzele sus, și ale bricului „Mircea”  și ale lui Picasso. Am ascultat câteva minute pledoaria tinerilor guru și m-am întrebat cât de cretini pot fi tinerii care intră în astfel de jocuri sau cât de mare este Grădina Domnului dacă acceptă toate aceste pretinse dogme și „lecții”propagate în numele grijii față de aproape. Că pensionarii sunt amăgiți cu indexări și actualizări din care plus cu plus dă minus,  că salariații sunt prostiți cu măriri de salarii care duc la inflație și scăderea puterii de cumpărare a leului, că Uniunea Europeană ne impune încălcarea Constituției în numele apărării statului (în poziția) de drepți, nu mă mai miră. Noi am acceptat și lăsat să se întâmple asta, noi am votat, noi ne-am făcut-o cu mâna noastră.
Toate partidele și toți liderii de partid  și-au luat „consilieri” care mai de care mai „sonor” care mai de care mai străin, mai american, mai german, mai evreu, mai francez, mai rus sau mai universal, care să îi sprijine să ajungă sus, cât mai sus. Cu cât au ajuns ei mai sus, cu atât a ajuns țara mai jos. Ar fi fost de mirare ca tinerii, viitorul de mâine al țării să nu fie și el contaminat de influențele universale ale propagandei bezmetice care urmăresc depersonalizarea, dezrădăcinarea, ruperea de valorile tradiționale și atașarea de valorile „mărturisitorilor” veniți nici ei nu știu de unde, dar plătiți bine pentru prostirea celor deja prostiți de un sistem educativ care a ajuns de râsul lumii civilizate. Privind la emisiunea P.T.U. R. am realizat că pot sparge televizorul și fără să mă uit la Gâdea, Rifai, Rareș Bogdan, Denisa Pascu și alți știriști sau analiști consacrați. Încep să îi înțeleg pe cei care și-au reziliat contractele cu formele de televiziune. Le plătim degeaba, nu mai vedem nimic bun în ele, totul e kitch, can-can, circ, propagandă, deci minciună și aburire, privindu-le, dacă nu te tâmpești, tot te doare capul la sfârșit.
Aștept o minune, un post tv, un om, ceva care să nu încerce să mă prostească. E minunea care lipsește României.