Curios poporul ăsta al nostru care ne include și pe noi. Și-a pus toate sărbătorile naționale în lunile de iarnă, iarna lupilor care urlă în pădurile defrișate. La început de decembrie, când toți ar fi trebuit să ne punem Tricolorul în jurul inimii, președintele țării și-a făcut o paradă militară numai a lui. Comandantul Forțelor Armate a vrut să fie slăvit de armată din aer și de pe pământ. Apele interioare sunt scăzute din lipsă de precipitații, așa că Marina Militară n-a putut defila, navele neajungând până la Herăstrăul din apropierea locului unde parada se derula, (canalul Dunăre-București fiind construit 70% pe vremea lui Ceaușescu, dar abandonat de guvernele postdecembriste - n.r.), dar nu pentru ochii și sufletul românilor. Românii erau plecați la războiul pandemic care ne-a secerat atâția oameni buni de vot, diminuându-se electoratul care e inclus în cifra magică a populației României, a cărei dimensiune n-o știm și n-o putem afla, fiind mai secretă decât O.Z.N.-urile care au survolat Capitoliul american mai deunăzi (poate - dar nu sigur - după recensământul populației care debutează la 1 februarie 2022 - n.r.).                                              

S-ar putea să fim toți vaccinați și să nu știm, că doar trăim într-o lume atât de volatilă chiar dacă ea e cuprinsă între frontierele înfrigurate ale Uniunii.                               

După coroana de protocol la „Arc”, președintele a plecat în deal, unde avea două chestii grave de rezolvat:

- să facă unirea dintre „ciuma roșie” și „ciuma galben-albastră”, pentru a se mai putea salva ceva din ocârmuirea inteligentă a primului diriginte împreună cu „premiantul” Florin Câțu și Vasilică totodată și inegalabilul „vizionar” Dan Barna cel care credea că poate rămâne fată mare și după ce găurile din dos erau ocupate. A reușit, slavă Domnului, președintele! Nu prea a vorbit în această perioadă, că a avut limba foarte încărcată după ce, discret, a lins unde scuipase atâta - expulzabila din țară „ciumă roșie”.

- realizarea planului european foarte important care trebuie să cuprindă țara... Ecologia, planul verde, schimbările climatice, el dorindu-se a fi salvatorul lumii de încălzirea globală.               

România este gata educată, după programul-idee enunțat în prima campanie electorală. A fost un mare succes (zero… cu minus - n.r.)! E adevărat că a ajutat și „pandemia”. Învățământul ăsta la tabletă a adus populația la gradul ridicat de analfabetism galopant, atât de necesar pentru furnizarea de tineret pentru procurarea de sclavi lumii occidentale (cu sau fără sparanghel). Învățământ aproape pe gratis, aproape pe nevăzute.           

De altfel efectele „României re-educate” s-au văzut și la „tinerii frumoși și deștepți” de la U.S.R. care ajunși la putere prin operațiuni estetice executate în clinica de la Cotroceni, nepricepuți și rău intenționați - dar foarte atenți în rolul de  pândaci la gaura cu bani -, s-au dovedit a fi castrați administrativ. De Crăciun n-a fost nicio unire pe pământ, decât reuniunile de pe pârtii care au ajutat atât de mult la înălțarea ultimului val al Covidului. Al câtelea? Și a venit ziua Unirii de la 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales Domn peste două surori ce s-au îmbrățișat peste Milcov.                                                    

Președintele a fost în „Parcul Carol”, la „Mormântul Eroului Necunoscut”. Ne-a vorbit frumos. A remarcat eroismul exemplar al celor care au căzut pentru acea Unire, deși se cunoaște că n-au fost lupte. Dar dumnealui nu știe, pentru  că, deoarece e doar profesor de fizică. N-a mai venit în dealul Mitropoliei să pună coroane la piciarele Domnului Unirii de la 1859. Nici nu știe de ce! Poate prea impozant Alexandru Ioan Cuza cum stă în bronzul lui cu mâna pe sabie și l-ar fi copleșit pe președintele curent care stă cu mâna pe sacul de plastic să adune demonstrativ și popular pețurile de pe malul apei!            

Sau poate statuia asta nu-i atât de prețioasă ca valoare a materialului și a personajului turnat în ea, ca cea din fața palatului din Sibiu, a guvernatorului, în care Klaus își regăsește imaginea când merge la liturghia de duminică, cu intrarea și ieșirea din biserică, musai televizate.          

Nimănui nu i-a dat în gând că efectele furtului de voturi vizionat în direct cu camera neascunsă, neasancționat nicicum până azi, de la Sectorul 1 din București, vor vedea dramatic suprapuse peste Unirea cea mică a lui Cuza, și unirea cea nefirească a celor două „ciume”. Greva ilegală, neorganizată și nestăpânită de sindicate, a S.T.B.-iștilor a demonstrat că statul nu mai are nicio putere. Legea nu mai are autoritate, iar primarul de sticlă al Capitalei nu are argumente, logică, gândire organizatorică și viziune politică.      

Primarul general al lui Klaus stă cu ochii în pământ și-și acoperă cu lozinci puterile neputinței. Poate se gândește când „comunică” la ce matematician ar fi fost dacă nu era O.N.G.-ist, și ce O.N.G.-ist ar fi rămas dacă nu ar fi primar...  (de cacao - n.r.)..                 

Doamne, ferește de mai rău! Cu 24 de consilieri în spinare să gândești atât de puțin și să faci mai deloc, e o  performanță rarisimă. Bravo!, dragii mei conaționali că ați ales să faceți duș cald a doua zi după alegeri! Nu lăsați lumina aprisă!

Aranjament grafic - I.M.