L-am aruncat pentru că mi-a arătat că aveam 40°C. Păi, cum să am, mă, 40°C, când eu simt cum ard încă de la 37,1°C?!?

Au început ai mei să-mi zică să-l sun pe medicul de familie, să iau d-aia, să iau d-ailaltă, ba chiar să sun la 112, dar eu am aruncat termometrul. Fiindcă mi-am adus aminte că mi-l cumpărase cineva din Ucraina. Ce-mi trebuie mie război? L-am cumpărat atunci când la noi nu se mai găseau decât termometre N.A.T.O., d-alea la care doar te uiți din pragul ușii și ele îți arată că ai 36,5°C chiar și atunci când, dacă spargi un ou pe tine, acela se prăjește instantaneu. Că așa eram eu când am cumpărat termometrul ăsta pe care l-am aruncat acum. Atunci când l-am cumpărat îmi arăta cinstit, 39°C aveam, 39°C îmi arăta, deși alea N.A.T.O. ziceau că am 37°C.

Da, dar atunci nu era război în Ucraina și, deci, nu exista riscul să ne băgăm și noi în război, așa cum ne-am băgat întotdeauna când aveau unii nevoie de carne de tun românească, pentru ei, nu pentru noi. Ne băgăm, probabil pentru că ne-a plăcut cum am pierdut întotdeauna când ne-am băgat. Cred că liderii politruci românești care vor acum să ne bage în război sunt mari amatori de tenis, le place cum câștigă câte un lucky loser un turneu și d-aia vor să ne bage să fim loseri. Își imaginează că viața este un turneu de tenis. Bag seama că, deși acum discută numai în romgleză, ăstia nu au aflat că noi am fost mereu doar loseri, niciodată lucky.

P.S. Totuși, am descoperit și un beneficiu al celor 40°C. În mod normal, dorm greu. Nu că dorm dus, ci greu, pentru că atunci năvălesc în mine gândurile nocturne. Sunt d-alea care, de cum se face dimineață, dispar fără urmă. De aceea, pe când aveam serviciu, pe noptiera de lângă pat aveam o agendă și, de cum prindeam un gând din ăla, îl și notam înainte să dispară. Că, dimineața degeaba încercam să mi le amintesc, deși unele din acele gânduri erau chiar utile.Acum, de când nu mai am serviciu, nici-unu din gândurile nocturne nu-mi folosesc la nimic, dar nu mă lasă să dorm… dus.

Ei, bine, când am avut 40°C, nici-un gând nocturn n-a mai îndrăznit să sară pe mine. Bag seama că și astea or avea termometru ucrainean și sunt alergice la căldură. N-am găsit altă explicație. Că, dacă ar fi avut și ele termometru N.A.T.O. precis nu m-ar fi lăsat să dorm… dus.

Aranjament Termo Ucra40°C - I.M.