În ciuda atenționării noastre de către Fiul Domnului, Isus Hristos ne-am lăsat momiți și copleșiți de hipnoza acestei momeli - banul.

Generalul american de culoare ne explică cât de eficienți sunt soldații în teatrele de război deschise pentru promovarea democrației pe pământ. Până aici, toată lumea crede că e vorba de un complex de cinematografe la care participă armata și continuă să-și vadă de viața cu zi de zi. Dacă nu s-ar folosi de acest șiretlic al convertirii cuvintelor și ar folosi adevărul reprezentat de veridicele cuvinte: front, omor, crimă, invazie, cotropire, subjugare, pradă, înrobire, exterminare etc., atunci întreaga populație americană s-ar opune în a folosi astfel de scuze în politica externă de alimentare a economiei de război. Aceeași tehnică verbală a fost folosită și de Bush în invazia țărilor după 11 septembrie, schimbând legile în avantajul promovării războiului.

A înrolat ziariștii în armată, dictând astfel mersul spre victorie financiară și scuzându-se în fața poporului prin măsluirea adevărului teroarei ale căror taxe erau investite în acest motor militar al economiei americane.  După 20 de ani de realizare a șiretlicului de către populația pământului, azi identificăm instinctual că ce se întâmplă în Gaza este o copie fidelă a tehnicii de atunci. Ce mai percepem cu surprindere, e această ironie într-adevăr teatrală, freudiană a faptului că atât negrii cât și evreii persecutați în lagărele de concentrare germane și africanii sclavi de pe câmpiile americane (pe care tot lagăre le putem numi) folosesc azi tactici împotriva semenilor, primite pe spinarea lor de la aceiași stăpâni în control al banul care înrobește.

Realizăm dintr-o dată că cei care organizează din umbră aceste fărădelegi împotriva omului nu sunt diferiți de bandele de golani care vin să ceară tribut celui ostenit de supraviețuire.

Banul inventat la început ca instrument de libertate a fost convertit în lanț înrobitor.

Ajungem la concluzia că azi plătim pentru că am pus capul pe perină încredințând libertatea în mâna unor analfabeți lingători de clanțe și sugători de mânecă. Succesul unei vieți adevărate stă în faptul că trebuie să treci prin viață treaz.

P.S. Trebuie să facem curățenie imediat (Matei 21:12-13)

  1. Isus a intrat în Templu şi i-a scos afară pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în Templu. A răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor ce vindeau porumbei
  2. şi le-a zis: „Este scris: «Casă Mea va fi numită o casă de rugăciune», dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari!”.