Operațiune planificată pe toate fronturile a lui Netanyahu

Comandantul Secției Zidul Gaza: „Ostacolul este construit astfel încât nici măcar o vulpe să nu-l treacă”.

Ceea ce urmează se pretinde a fi o descriere a barierei de securitate israeliene impenetrabile  din jurul Gazei, scrisă de un fost comandant al unei secțiuni a gardului.  Indiferent dacă este sau nu, descrierea barierei de securitate furnizată poate fi verificată.  Pare imposibil ca Hamas să fi reușit un atac surpriză.

Iată ce a scris comandantul batalionului Kerem Shalom, care cunoaște zona în detaliu: „Ceva aici nu se potrivește! Un mister la care nu pot găsi un răspuns. Se întâmplă să știu cum funcționează lucrurile în Gaza și la graniță. Am fost comandantul sectorului Kerem Shalom (Rafih), am fost responsabil de sectorul Kissuf, cunosc foarte bine gardul perimetral, știu cum funcționează armata acolo. Eram în tabăra de refugiați Shatti din Gaza, eram responsabil de tabăra de refugiați Jibaliya, făceam ambuscade pe gard și adânc în zonă. Am întâlnit oameni din Gaza, am mâncat și am respirat în Gaza.

Zidul este construit astfel încât nici măcar o vulpe să nu îl treacă

Sunt setate alerte funcționale pe trei niveluri de presiune și când dispozitivul este tăiat trebuie să alerteze. Există forțe 24 ore din 7zile care sunt responsabile pentru sosirea în câteva minute, dacă nu secunde, până în punctul în care există o alertă în gard. În fiecare zi, se execută cel puțin o practică de penetrare. Fiecare subdiviziune are o echipă de rezervă al cărei rol este de a crește forța în situații de urgență. Observațiile împrăștiate de-a lungul graniței acoperă fiecare centimetru din aceasta. Femeile observatoare sunt campioni la identificare. Sunt permanent prezente, iar mișcarea este detectată chiar înainte de a se apropia cineva de obstacol - zi și noapte. 

În punctele problematice (zonele moarte) este plasat un tanc cu capacități de observare și detectare și o putere de foc terifiantă. În unele cazuri, lunetiştii sunt dislocaţi pe teren. În fiecare zi înainte de zori există o procedură de „alertă în zori”. La această oră toate forțele sunt treze (în acest caz și ora când sute de teroriști au intrat în Israel). Tura de noapte alternează cu cea de zi. Comandantul fiecărei forțe inspectează axa pentru a se asigura că nu au existat infiltrații în timpul nopții. Trackerii care se mișcă pe axă știu să recunoască urmele. Ei știu cine a trecut gardul, cât și chiar când.

Fiecare scenariu are o procedură clară. De exemplu, o procedură de infiltrare a teroriştilor, o procedură de luare de ostatici. Totul este programat cu strictețe, fapt demonstrat de-a lungul anilor. Există mai multe alte niveluri de securitate despre care nu este momentul să vorbim. Pe scurt, vorbim despre un obstacol care se dovedește de netrecut de ani și ani.

Deci:
- Cum naiba se îndreaptă un buldozer palestinian spre gard fără ca nimeni să reacționeze?
- Cum a reușit tractorul să saboteze gardul pentru o oră lungă și să deschidă accesul în Israel fără ca nimeni să reacționeze?
- Cum au trecut sute de teroriști și civili bariera fără ca cineva de partea noastră să ridice un deget?
- Cum au ajuns teroriștii pe jos și în vehicule, înarmați din cap până în picioare, în zeci de așezări israeliene, fără nicio reacție din partea noastră?
- Cum au stat sute de teroriști pe teritoriul israelian ore lungi, au împușcat sute de israelieni, au jefuit proprietăți, fără să existe măcar o singură reacție din partea noastră?
- Cum s-a întâmplat ca sute de teroriști să fi răpit zeci de israelieni, să-i surprindă pe soldați, pe ofițeri când nu erau pregătiți și să-i fi răpit în Gaza, fără ca nimeni să-i oprească?
- Cum se face că nu a fost tras un glonț?
- Cum s-au întâmplat toate acestea sub nasurile noastre?
- Unde s-a dus o întreagă divizie?
- Unde au plecat 3 brigăzi?
- Cine a înghițit 9 batalioane?
- Ce s-a întâmplat cu 36 de companii?
- Unde s-a dus o întreagă brigadă obișnuită de infanterie care depășește de obicei elita?
- Unde erau toate batalioanele de rezervă care sporesc armata regulată?
- Unde au plecat mii de soldati ?
Cineva de aici trebuie să ofere explicații !”

Având în vedere prezentare a barierei de securitate, declarație a generalului israelian Halevi care admite eșecul Forței de Apărare Israeliene de a proteja Israelul de Hamas este, evident, intenționată ca acoperire a faptului că atacul a fost permis pentru a închide cartea. asupra Palestinei.

Din 1947, lumea nu a făcut nimic pentru a opri absorbția Palestinei de către Israel, așa că, firește, Israelul nu așteaptă nicio opoziție de data aceasta. Se pare că aceasta este o greșeală de calcul a Israelului.

„Pisica a ieșit din sac”. Hamas este partener

 De relevanță pentru analiza dr. Paul Craig Roberts. În martie 2019, prim-ministrul Netanyahu și-a confirmat alianța cu Hamas într-o declarație înregistrată adresată membrilor Knesset-ului Partidului Likud: „Oricine dorește să zădărnicească înființarea unui stat palestinian trebuie să sprijine consolidarea Hamas și transferul de bani către Hamas. Aceasta face parte din strategia noastră - să izolam palestinienii din Gaza de palestinienii din Cisiordania” (citat din „Haaretz”, 9 octombrie 2023) 

Nota redacției - Paul Craig Roberts este cadru universitar, președinte al Institutului pentru Economie Politică din S.U.A. A fost editor asociat și editorialist pentru „The Wall Street Journal” și secretar adjunct al Trezoreriei pentru Politică Economică în timpul administrației Reagan.

Notă - Imaginea prezentată: General Halevi (Licențiat sub CC BY-SA 3.0)

--------------------------------------