Săptămâna care a trecut a fost nemaipomenit de agitată! Plină de evenimente, interne și europene, în care România și românii, au fost părți active, controversate, deseori în divergență. Dar, constat cu bucurie, că românul, despre care se spune, că s-a născut poet, e și mare politician, analist politic și politolog! M-am convins citind articolele scrise de publicațiile online, dar în special replicile diverse, prin postările lor pe facebook. Formidabile! Zic! De la șoferi de T.I.R., marinari, profesori universitari, la actori părelologi și nelipsita diasporă, care aprobă sau se opun, aducerii aurului în țară, abrogarea O.U.G.-urilor, în deosebi, desființarea Secției independente de cercetare a magistraților din Ministerul Public, și, previzibil chiar, demisia guvernului. Mă voi limita doar la Aur, Ordonanțe de Urgență, proteste și ardeleni.

Dacă ne referim la aducerea acasă a metalul prețios, cât o mai fi rămas, după ce Împăratul Traian, prin trădare, a găsit comoara dacilor, deci a noastră, l-a încărcat pe 120 de care, și l-au dus la Roma, unde, au făcut un chef de 120 de zile. Este cert, că, după raptul tezaurului de către ruși, tot au mai rămas 106 tone de aur, lingouri. Guvernatorul BNR actual a depozitat 60% din aur în Banca Angliei. Acum coaliția de la putere vrea să-l repatrieze. În acest sens a inițiat o lege în Parlament. Păi nu se poate! Politicienii - zic ei, că-s de dreapta - se opun! Că de aia li se spune opoziție! Și susțin că aducerea aurului acasă fără aprobarea U.E., F.M.I. și O.N.U., ar fi o încălcare grosolană a uzanțelor internaționale, a Tratatului de Aderare a U.E.; ba unii, din Familia Popularilor europeni, prin fostul lor purtător de cuvinte, susțin că, fără aprobarea O.S.C.E. și a F.E.D.-ului, nici să nu ne încumetăm să-l repatriem!

Febra aurului ajunge și în Ardeal, astfel că un profesor universitar din Napoca, revendică câteva lingouri, partea lui de aur din tezaur, și insistă să rămână acolo, în Banca Angliei, pentru că aici e în pericol, pentru că, românii fiind hoți, o să-l fure! Pe facebook, mai mulți adepți, care așteaptă și ei, reușita partajului și aproprierea de către dom´ profesor, ca apoi să revendice și ei câteva lingouri, ce li se cuvin, firește. Am replicat, tot pe facebook: „Când neştiutorii devin « părerologi » - dar ei nu au citit nici măcar « Mânuitorii de bani » de Arthur Hailey - devin ridicoli.  Dar să nu o lungesc. Aurul românesc din Banca Angliei, este posibil să fie indisponibilizat, urmare a litigiului pe care îl are România cu Compania canadiană Gabriel Resources, care a formulat pretenții estimate la două miliarde de dolari, daune, valoare pe care ar fi fost investită la Roșia Montană, pentru organizarea de șantier, și pierdute prin refuzul României de a permite exploatarea aurului de la Roșia Montană. Litigiul este pendinte la Curtea de arbitraj internațional de la Washington, iar reclamantul a solicitat măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea unei cantități de aur din depozitul României de la Banca Angliei din Londra, echivalente cu pretențiile formulate, plus cheltuieli de judecată. E greu ca ignoranții și criticii, de orice fel, să perceapă realitatea. Sper că acum au înțeles! Dar se pare că o pățim ca și cu Tezaurul de la ruși”. Îi luminez eu pe facebook. Acesta fiind doar unul dintre pericole.

Sper să-l repatriem, fără opreliști. Iar, domnul profesor universitar, va merge la B.N.R. să-și revendice și să-și ridice lingourile, fără a face un drum la Londra!

Cea mai mare agitație și contestare, au produs-o O.U.G.-urile domnului Ministru al Justiției, prof. univ.r dr. Tudorel Toader. Cei câțiva domni magistrați vopsiți în protestatari, de pe treptele unor instanțe, au produs ceva dezordine în Justiție. Au încălcat legea, legea lor, ceea ce îi descalifică, și ar trebui dați afară! Cum să mai am eu încredere într-un judecător, când el încalcă propria lege. Noroc că participanții la boicotul actului de justiție au fost un procent de sub 1%, la judecători. La procurori agitația a fost mai mare. Și culmea! Au protestat procurori ce sunt cercetați pentru fapte ilegale, unele penale, instigați tacit, sau prin contestări ale actelor normative, de șeful lor, demis formal, pentru management defectuos și favorizarea conduitei inadecvate a subalternilor. Cereau imperativ, vocal și vehement desființarea Secției speciale pentru cercetarea magistraților. Abia după ce șeful Secției a ieșit cu o declarație de presă, ne-am edificat „ce-i mâna pe ei în luptă”! Ascunderea abuzurilor comise de secția din D.N.A., care cerceta magistrații. Luând cunoștință de nenorocirile comise, mi-am făcut cruce și a postat pe facebook: „Nu trebuie să rămână fără pedepse aspre acești neobolșevici penali din D.N.A.! Bolșevicii executau doar „dușmanii de clasă” dar ăștia, culmea!, au început cu miniștri, magistrați, oameni de afaceri români, în exclusivitate, iar pe unii chiar i-au ucis! (Moartea judecătorului Mustață).

Pare aproape imposibil, de neimaginat abuzurile! Și totuși, e adevărat:
- 1.422 dosare în curs de soluționare vizând judecători sau procurori primite de secție de la alte parchete;
- 70% din aceste dosare au fost deschise din oficiu;
- durata dosarelor este mai mare de 2 ani;
- majoritatea dosarelor deschise din oficiu sunt in legătura directa cu soluțiile pronunțate!
- Plus 3.000 dosare închise pentru a nu fi predate Secției speciale! …
A comunicat Șeful Secției independente de cercetare a magistraților.
Așa ceva, pare imposibil! Și mă bucur că o să-i facă terci pe abuzivii din DNA!
Ce dovadă mai trebuie decât faptul că au urmărit peste 4500 de magistrați, dar au închis 3.000 de dosare, înainte de a fi preluate de Secția specială. Diabolici!
Și totuși au mai rămas 1.400 dosare!
Vă dați seama ce oameni a condus de Slujirea ilegalităților Codruța Kövesi?!  Să sperăm va plăti cu libertatea, că îi va fi rezervată o celulă, cu femei criminale!”
Dar ce vrea domnia sa? Uite ce am înțeles eu:
- Dom’ decan vrea ca procurorul general să aibă controlul total al dosarelor corupților din rândul „magistraților”, să decidă el vinovăția - dacă Johannis o cere! - să închidă, sau nu, dosarul! Păi, atunci nu-i afectează independența procurorului? Dacă el hotărăște! Dorește să treacă peste șeful Secției, să-i infirme rechizitoriu, chiar dacă e legal. Așa a făcut C.S.M. - Procurori, cu elitiștii Portocală și Lucică!

Păi, nu e bine dom´ decan!

- Delegările! Aici s-au comis cele mai multe abuzuri de către D.N.A. A delegat pe Eva de la Iași să-l decapeze pe Voiculescu și Mitică Dragomir; pe Uncheșelu să-i decapeze pe Victor Ponta și pe Tony Blair! Delegările erau metode de șantaj, asupra procurorilor pentru a-i subordona orbește. Și lui i se deschidea dosar, sau unei rude apropiate, și folosit pentru șantaj. Dom’ decan, o fi de acord să delege un procuror compromis, care să execute opozantul, politic sau alt magistrat? Iar apoi să devină  delegat perpetuu, cu leafa de procuror cu grad de Înaltă Curte și instrument de „paradeală”, la mâna șefului, vorba fostului procuror Lucică din Ploiești!
- Dom’ Decan, posibil neomarxist sau soroșist, preferat de globaliști, care se  pare, că-i îi orientează opțiunile!? Cu toate acestea, nu cred, că îl are mentor juridic pe Vasilică Dănileț! Căruia îi împărtășește opiniile. Oricum, din 48 de Facultăți de Drept din țară, doar cea din Cluj-Napoca se opune independenței procurorilor. Hai să fim rezonabili! Asta e opțiune politică! Și legea nu-i permite să le exhibe!

Cine credeți, că mai luptă alături de procurori, pentru independența justiției și  adiacent, pe Slujirea europeană Supremă, în afara maselor #tagiene stradale, care neplătite la timp, sunt tot mai puțin numeroase? Acum realizez! Știți întrebarea! Slujitorii zeiței Thalia, muza comediei și a poeziei, actorii, mașiniștii și plasatorii de la Teatrul Național Român, se alătură protestelor, solicitând Independența Justiției, abrogarea O.U.G. 7, și, ca o consecință firească, demisia ministrului!

Am citit ce scriau pe cartoanele ce le fluturau. Nimic în legătură cu teatrul, cu salariile actorilor, ba unul, declara că nu cer măriri de salarii! Sigur că nu! Că le-au fost dublate recent! Ba, mai mult, actorii pensionari beneficiază de o indemnizație „de actor”, peste jumătate din pensia contributivă! M-au supărat și le-am dat o replică cam răutăcioasă, recunosc, pe facebook: Saltimbancii și clovnii au ieșit să protesteze împotriva legilor Justiției!” Ridicol! Culmea protestelor! Creiere spălate sau manipulare ordinară? Circarii ăștia fără o profesie clară, de care ar trebui să râzi, dar asta se întâmplă, destul de rar. Acum când protestează, râzi de ignoranța lor, păpuși în mâna unui păpușar nevăzut care trage de sfori! Ei, plagiatorii vocali, ai textelor unor autori, limitați în expresie și deseori obscuri pe scenă, plătiți de mine, și „de popor”!, cer anularea legilor Justiției !

În acest rol, jucat într-o piesă absurdă, de trotuar, se simțea un miros de ignoranță, în primul rând, dar și un iz pregnant de manipulare.Totuși au produs un moment relevant: nu-i aplauda nimeni! Nu-i exclus ca „poporul” să fi înțeles că-i plătește degeaba, că primesc bani de la stat, de milă, fără a-i merita. Protestele ilegale nu se plătesc de stat!”. Penibil când imiți manifestări ilegale, neautorizate, numai pentru că tu vrei ca „lumea să știe” că ești revoluționar, protestatar, dar tu habar nu ai despre ce e vorba!

Sper că am reușit să creionez o parte din peisajul social din săptămâna precedentă, cu accent pe „problemele Justiției”! Am să revin cu note, când aurul va sosi în țară, profesorul din Cluj-Napoca își va primi lingourile ce i se cuvin, decanul Facultății va fi preocupat de știința dreptului, abandonând politica, O.U.G. 7/2019, se va aplica corect, Secția specială va cerceta magistrații penali și îi va deferi judecății, iar justiția va intra în matca ei normală și în deosebi legală, eliminând abuzurile și fărădelegea!

O confesiune intimă: refuz să-i onorez cu prezența mea, orice piesă s-ar juca, dacă în distribuție se vor găsi actorii #tagieni ce au participat la protestele ilegale.

Grafica - I.M.