Cartografie euro-occidentala-1Cum ne văd euro-occidentalii

Printr-un fericit prilej şi amabilitatea sursei RBr, revista ART EMIS a ajuns în posesia câtorva hărţi care, la prima vedere par nişte ironii cartografice hazardate, dar nu-i aşa. Privite în profunzime situaţia se prezintă dramatic pentru noi, românii. Ţara a fost şi este condusă dezastruos de peste 23 de ani, a fost şi este jefuită de marile bogăţii ale solului şi ale subsolului, a fost şi este desţărată de câteva milioane de cetăţeni, a fost şi este invadată de sărbătorile comercial-reziduale şi păgâne ale „civilizaţiei" occidentale. I se exportă şi materia cenuşie „Albanizată" până la limita de supravieţuire, ţara care aur poartă, a ajuns să cerşească şi să se ploconească la Înalta Poartă a marelui conglomerat numit Uniunea Europeană. Turnul Babel de la Bruxelles ne-a predat lecţii ipocrite de democraţie, a strigat din toţi rărunchii lozinci şi recomandări pentru combaterea discriminării. Asta până să-i invadeze „subiecţii" şi să le simtă obiceiurile pe pielea lor. După ce au constatat care este realitatea, au urcat subiecţii în avioane, plătindu-le biletul numai de dus. Nici n-au apucat să răsufle uşuraţi, că s-au trezit cu ei, retur, venind în zbor planat.

Nu văd pădurea din pricina copacilor

Despre Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul, Eminescu şi Iorga, Paulescu şi Conta, Ţuţea şi Eliade, Coandă şi Cioran, Vuia şi Vlaicu, Coşbuc, Minulescu, Blaga, Goga şi Păunescu, Constantiniu şi Buzatu, Titulescu şi Brătianu... nu prea s-a scris în cărţile lor. Ştiu însă, precis, că Budapesta este capitala României, că popa Tokes este eroul „Revoluţiei" decembriste, că Brucan-Bruckner (profesor universitar fără liceu) a fost un vizionar român şi că dacii se ocupă cu producţia de arme de infanterie... Aud zilnic de clanurile ţigăneşti şi de infracţiunile românilor - tot de la noi -, dar uită, tot zilnic, că au şi ei o droaie de borfaşi şi criminali. „Nu văd pădurea din pricina copacilor".

Lecţia de democraţie occidentală

Drept compensaţie a sinuciderii economice asistate, românii sunt arătaţi cu degetul, încondeiaţi, batjocoriţi şi discriminaţi de-a valma. De către cine? Tocmai de către ipocriţii care au profitat din plin de bunătatea, de răbdarea dusă până la prostie şi de ospitalitatea românilor, amestecându-i şi evaluându-i pe toţi, după acelaşi calapod. Cercetând cu atenţie hartă după hartă, veţi înţelege mult mai bine cum ne văd şi cât ne respectă euro-occidentalii. Ce-i drept, i-am ajutat din plin. Cum sunt etichetaţi românii? Vandali, lilieci, retardaţi, emigranţi, fraţii săraci, hoţi, păsărici ieftine, iar Ţara a fost rebotezată: Ţara vampirilor, Dracula, Ţara ţiganilor, Moldova... Aşa sună lecţia de democraţie şi cartografie occidentală.
Cartografie euro-occidentala-2Cartografie euro-occidentala-3Cartografie euro-occidentala-4Ponderea-tiganilor-in-tarile-europeneCartografie-euro-occidentala-5