Col. (r) Marin Neacşu, art-emisAu trecut câteva zile de când românii şi-au ales viitorul preşedinte şi iată că vineri, 21 noiembrioe 2014 acesta a fost confirmat de către C.C.R. într-o ceremonie la care a participat şi „poporul” prin reprezentanţii săi, respectiv vechiul preşedinte, membrii C.C.R. şi prietenii domnului Johannis.
 
Cam scurtă memoria domnului Johannis
Nu a putut trece neobservat gestul domnului Johannis care în deschiderea cuvântului său cu ocazia investirii, sau recunoaşterii rezultatului votului, s-a adresat şi colegului său de la conducerea noului partid liberal, domnul Blaga. Acest gest nu este întâmplător, este un mesaj că P.N.L.-ul şi viitorul preşedinte al său vor juca un rol important în conştiinţa, inima și faptele viitorului preşedinte al tuturor românilor dar reprezintă şi un gest de recunoaștere a puterii şi locului lui Blaga în cadrul noului P.N.L. Nici o săptămână nu a trecut de când domnul Johannis se lăuda la tv că va fi preşedintele tuturor românilor și nu va face - ca alţii - niciodată diferenţa între românii „buni” şi românii „răi” că va conlucra cu guvernul Ponta și iată că se dezice în vorbă şi faptă, declarând la două zile după ce a câştigat alegerile că vrea să preia puterea cu partidul său şi să schimbe balanţa politică, apoi la investire invitând numai persoane din gaşca sa, uitând că oficial ar fi putut invita toţi preşedinţii partidelor parlamentare, şefii celor două camere, foștii președinți şi premierul României. Cam scurtă memoria domnului Johannis, scurtă şi de loc imparţială! A uitat domnul Johannis că ceremonia nu era de încoronare a lui Johannis ca preşedinte al Partidului Liberal ci de preluare a funcţiei de Preşedinte al României. De facto, dacă tot îşi spune preşedinte ales, trebuie să se comporte ca un preşedinte ales, nu ca un membru cu caş încă la gură catapultat de o alianţă politică.
Românii tot ca plantation boys sunt trataţi
Statele Unite ale Americii au trimis mesaje de îmbărbătare domnului Johannis. După primul mesaj trimis sau transmis din partea nu ştiu cui, de la un departament pentru armament şi muniţii, al nu ştiu cărui departament al administraţiei S.U.A., s-ar putea crede că americanii sunt supăraţi pe Johannis sau pe România şi ne-a scăzut din ratingul de ţară. Păi de la secretar 2-3 la ambasadă, eram trecuţi la un oarecare şef de departament al armamentului. Bine că nu a fost Pușcașu Marin, șeful depozitului de muniție. Dar în ziua ceremoniei s-a „reparat” greşeala diplomatică şi am fost din nou onoraţi cu cuvintele cuiva de la ambasadă, că ambasador tot nu merităm. D-aia nu avem! Ce înseamnă să fii partener strategic al marelui Sam şi să îți dai sângele, armata şi pământul pentru interesele acestuia! Pentru comportament de slugă primim tratament pentru slugi. Unii ar fi tentaţi să spună că gata, de acum a trecut, de acum graţie apropierii şi dublei cetăţenii a noului preşedinte, vom fi şi noi trataţi ca parteneri mai egali, cel puţin de Germania. Da, este posibil, acum telefoanele lui Merkel şi Johannis pot fi ascultate simultan de „ascultătorii” N.S.A. de limbă germană. Mare avantaj! Așa că cei care s-au speriat că se schimbă ceva, pot sta liniștiți sub acest aspect, românii sunt trataţi tot ca tot plantation boys.

Suntem mai europeni decât nemţii?
 
Este curios cum va rezolva C.C.R., S.R.I., Parlamentul, un aspect foarte spinos şi anume acela al dublei cetăţenii al lui Johannis. Din câte se mai aude pe net (și netul nu trebuie neglijat; Ponta l-a neglijat și a pierdut), până acum, Johannis avea cetăţenie română prin naştere, dar şi cetăţean al Germaniei faţă de care a trebuit să facă dovada atașamentului și al dragostei faţă de Vaterland. Nici cetățean al Republicii Moldova dacă ar fi fost, situaţia nu ar fi fost diferită, pentru că acum domnul Johannis va trebui să depună un jurământ prin care România va fi über alles, nu Germania deci automat va avea de ales care din jurăminte va fi încălcat şi care respectat. Şi popă şi hoţ nu se poate cel puţin teoretic, deși, practic, România e plină de astfel de cazuri, dar nu la aşa nivel. Deci cum va fi lămurit acest aspect? Unii vor spune că Johannis nu poate fi cetăţean german pentru că Germania nu acceptă dublă cetăţenie pentru cetăţenii săi. Apropo de asta, noi de ce acceptăm, suntem mai europeni decât nemţii? Dar adevărul este că cetățenii născuți în Germania nu pot să-și ia altă cetățenie decât dacă renunță la cea germană, dar nemții născuți în alte țări, care au cetățenia țării de naștere își pot păstra și cetățenia germană aproape toți sașii au și cetățenie germană, deci și domnul Johannis.
Ca cetăţean român, Johannis poate fi ales preşedinte, dar ca cetăţean german nu!
Domnul Crin Antonescu a declarat mai de mult, în timpul unei emisiuni televizate, faptul că Johannis are dublă cetățenie. „Câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis ar fi o şansă la Consiliul J.A.I. pentru intrarea în Schengen”. Aşa că până să depună jurământul domnul Johannis trebuie să declare românilor dacă are dublă cetăţenie, iar Curtea Contituţională să decidă dacă un om cu dublă cetăţenie are dreptul să devină preşedintele țării şi al Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, pentru că art 16, (3) din Constituţie precizează: „Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară.” Ei bine, ca cetăţean român Johannis poate fi ales preşedinte, dar ca cetăţean german nu. Acest lucru trebuia lămurit de mult şi mă mir că nimeni nu a încercat măcar să lămurească dacă Johannis este cetăţean german sau nu. Ciudat este că și candidații U.D.M.R. au aceeaşi problema şi totuşi oficial nimeni nu a ridicat acest aspect. Oare de ce? 

Deci pe această speţă domnul Johannis trebuie să răspundă la câteva întrebări obligatorii:
- dacă are cetăţenie germană și cum a obținut-o, dacă are un angajament luat sau obligații față de Statul German;
- dacă a fost sau este informator sau agent al vreunui serviciu secret al vreunei țări;
- dacă are cetățenie germană și eventual obligații față de statul și cetățenii germani, ce face cu ele acuma ca președinte al României?
- dacă va avea de ales între cetățenia română sau cea germană sau între datoria față de Germania și cea față de România, ce va alege?
 
Dar aste decorații, cine ți le-a dat?
Dacă tot suntem la capitolul întrebări ar mai trebui să răspundă domnul Johannis, măcar până la depunerea jurământului - pentru a fi totul „cusher” - şi anume: pentru ce merite a primit înaltele distincții din partea statului German, al ministrului de interne german? Continuând, ar putea spune domnul Johannis la ce anume s-a gândit când a spus „ne-am luat țara înapoi”? La care parte din țară s-a gândit și în numele cui a vorbit, numele familiei, al partidului, al Grupului Etnic German, al Germaniei sau al colegilor din P.D.L. sau A.C.L.?
Imediat după alegeri domnul Johannis a declarat că relaţiile cu Germania vor fi intensificate. Nu-i rău, dar poate să motiveze domnul Johannis, pentru ce? Pentru că domnia sa este un fel de german? Păi ce facem, dezvoltăm relaţii politice, economice şi diplomatice pe baza afinităţilor sentimentale ale preşedintelui sau pe baza interesului naţional? Al cui preşedinte va fi domnul Johannis până la urmă, al României, sau al colegilor de partid, susţinătorilor pe care i-a invitat şi cărora le-a mulţumit când a fost validat ca Preşedinte al tuturor românilor, al colegilor şi prietenilor din F.D.G.R. sau al celor din Germania? Şi la această întrebare trebuie să răspundă domnul Johannis, până va depune jurământul.
Like la foc automat
O întrebare retorică pentru domnul Kohannis, pentru că nu ar fi în stare să răspundă și ar avea și o scuză: cum se face că a reușit ca în perioada campaniei să strângă 1.000.000 de likuri pe Facebook iar în ultima zi 1.860.000 ceea ce înseamnă 2,14 pe secundă? Mă mir că nu a pleznit serverul care îi adăpostea pagina. Mare noroc pe capul bietului server, putea face un atac „cerebral” pe hard, cu atâta înghesuială de like-uri.
Aceeași Mărie cu altă pălărie?
Mai sunt niște neclarităţi la care domnul Johannis și la care ar trebui să răspundă:
- cum vede problema Roșia Montana?
- va angaja țara în război în Ucraina?
- va continua politica de slugărnicie față de S.U.A. și U.E.?
- va continua să provoace conflicte cu țările vecine numai pentru a câștiga simpatia partenerilor din N.A.T.O.?
- va continua politica de distrugere a sistemului național de apărare, ca predecesorul său?
Un prim semnal l-a primit chiar în ziua confirmării sale, prin accidentul elicopterului soldat cu decesul a opt militari români. Va pune capăt promovării nonvalorilor de familie și de partid, în rândul armatei, va stopa distrugerea patrimoniului armatei sau va încerca demararea construirii unei armate capabile să își apere teritoriul?
- va transforma întreaga țară într-o bază militară americană, România în câmp de bătălie și românii în carne de tun pentru interesele americane așa cum intenționa predecesorul său?
- va face demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei datoriei Germaniei faţă de România, datorie negată și neglijată de Băsescu?
- face parte din vreo organizație secretă sau masonerie? Dacă da, din care ?
- are legătură sau este conectat la grupuri de interese de tip mafiot, a primit  sau împrumutat bani de la cineva pentru campania electorală contra unor promisiuni de „promovare” a intereselor  după alegeri?
Pe lângă astea, românii  mai așteaptă răspunsuri și la întrebările privind incompatibilitatea, cele privind casele și „moștenirea” Grupului Etnic German. Nu cumva pentru reaprinderea flăcării acestui grup a fost decorat? Normal ar fi fost ca judecătorii să fi răspuns la întrebările privind dosarele candidatului Johannis, până la alegeri şi mai ales, până să fie investit ca președinte și să beneficieze de imunitatea dată de funcția sa la Cotroceni, dar judecătorii au considerat că este mai bine să existe un dubiu și vizavi de acest președinte, în felul ăsta este mai ușor de… manevrat. Un președinte curat nu servește nimănui, dar unul cu bube în cap poate fi oricând „sfătuit” şi „consiliat” pentru a porni pe o anumită direcție.
Acestea sunt o parte din întrebările la care domnul Klauss Johannis ar fi trebuit să răspundă până să își depună candidatura, ca să știe și românii care stăteau la coadă în străinătate și cei din țară pentru cine votează sau cui dau „like” dar nu ar fi prea târziu dacă ar răspunde și acuma. Văzând însă cum se mișcă apele, sunt convins că nu vom avea răspunsul la nici o întrebare, poate doar unul privind distrugerea armatei și implicarea României în război, pentru că războiul nu așteaptă, este pe țeavă. Domnul Johannis ar putea să ne răspund ca și întrebărilor puse de Ponta:   sunt convins că îmi veţi spune voi! Cui folosește înscăunarea unul președinte care are de răspuns la atâtea întrebări, cu răspunsuri de-a dreptul periculoase? Și să nu uit, o ultimă întrebare înainte de a încheia: sunteți șantajabil domnule Johannis?