Mihai Chiorean, art-emisCe-și face omul cu mâna lui... lucru manual se cheamă. Și voi sclavilor, trebuie să „ne" obișnuim că existăm într-un sistem entropic închis în care vom lucra ca zilieri pe plantațiile corporațiilor. Un viitor trist creat de ignoranța şi prostia oamenilor. S-au făcu o grămadă de experimente ce s-au dovedit eficace la masa babuională a nepăsării. Minţile au încetat să mai funcţioneze. Intelectualitatea, militarii, preoţii, oamenii mari au dispărut demult. Imaginaţia s-a îngustat, credinţa aproape a dispărut. Viziunile s-au îngustat de frica pistolului ubicuu de la tâmplele cetăţenilor. Numele au fost înlocuite cu cifre. Părinţii au dispărut de mult din acte. Au apărut homosexualii cu bale de viciu. Eh mey, de pare că drumul este stabilit, şi se pare că fără posibilitatea de abatere. Peisajul este artificial, cerul este cenuşiu şi trist, si de abia îl mai întrezăreşti din cauza chibuţurilor turnuri de sticla. Nu mai poţi mirosi o carte, eh, s-o răsfoieşti şi să-i aspiri mirosul viu, acum cărţile sunt electtonice cu miros de gazde la microsoft şi atent selecţionate de autorităţi. Granițele cică sunt deschise, așa credeau fraierii, pentru că timpul, da timpul nu mai ne permite exploatarea altor teritorii sau poate doar prin imaginație, prin vis. Salariul vostru este un doar o scârbă de număr de undeva pe un calculator. Ești privit, ești ascultat în intimitate și patrulele te veghează să nu cumva să ți se întâmple ceva. Eh, vorbind de gândire, vorbire cu sine însuți, păi cine mai are timp de așa ceva. Până și zbenguiala pe care v-o denumiți distracție este atentă urmărită și oferită în dar ca poantă tristă de guvern. În continuare o mare parte dintre voi mai credeți în prostia alegerilor libere, liniște, umanitate și mai nou, justiție.

Nu mai aveți timp de copii, nu mai aveți timp să știți că sunteți oameni, ați degenarat și ați devenit maimuțe. Nu mai există diferența dintre femeie și bărbat pentru că sunt doar mâna de lucru pentru guvern, iar înmulțirea lor, ca și a animalelor trebuie vegheată de către elitiști. L-au scos pe Dumnezeu cel Viu din voi și Lumina stingându-se, ați devenit niște maimuțe ce nu își mai găsesc rostul, sensul, și se bălăbănesc nervoase de la calculator la televizor şi la frigider. Ca să vă domine vi s-a spus că familia este o noțiune desuetă, ați uitat de datini, de muzica noastră, de artă de tot sunteți duși de belciugul „fricii de", şi a prostiei. Vi s-a spus şi hăhăiţi ca dobitoacele a aprobare că familia, cică noua familie bilderbergiană este cea a plăcerilor, că dragostea este o prostie şi că numai 4xG contează. Copiii sunt lăsaţi de izbelişte, educaţia, şcoala a devenit o îndobitoceală insituţională. Fericire, fără echilibru, fără ideal, fără să mai puteţi vedea unde de fapt sunteţi, cine sunteţi, fără urmaşi, fără datini, fără trecut, doar cu fotbalul, alcoolul şi băsescu în voi ce poate fi fericirea. Eh... când faceţi frumos din mânuţe vi se dă aşa cu milă vreo injecţie cu serotonină. Toţi sunteţi străini chiar şi acasă, egoişti închişi fără prieteni, suspicioşi şi mereu pe ceartă. Sunteţi nişte maimuţoi de ce aşteaptă note de la elite şi un salar mai bun.

Lipsa încrederii în noi ne-a determinat să fim aşa de uşor manipulaţi în a servi interesele celor care au în plan crearea unei noi ordini sociale, economice şi teritoriale. Şi chiar şi în ultima ora a libertăţii noastre am putea face ca tot imperiul clădit să se clatine. Dar pentru asta am trebui să fim. Nu mai trebuie să mai credem în lucruri goale, în non-valori, în basme prezidenţiale. Ne-au minţit, ne-au batjocorit, ne-au alungat, chinuit, manipulat, spionat, ne-au omorât şi noi am ajuns rezultatul dezumanizării treptate... am ajuns cadavre vii.

Eh, scara valorilor morale s-a mutat în mall şi pall-mall. Familia trebuie să devină aşa, modern, de homosexuali şi lesbiene ca tot cea ce a fost uman în voi să dispară. Muzica noastă, arta populară, obiceiurile au mutat-o in taraf, au manelizat-o şi au şi au dat-o pe mâna „iubitorului de români" Patapeveci. Aşa demult v-au îmbrobodit de vă este ruşine să spuneţi că sunteţi români, să vă fie ruşine de identitatea voastră, de trecutul vostru. Patriotismul l-au făcut ceva ce este ca o vină, o ruşine cică, într-o iuniune ieuropeană modernă. Pe oamenii adevăraţi, eroii neamului i-au scos din cărţile de istorie sau a spus că... „Decebal avea buze senzuale", iar voi bieţi dobitoci aţi aprobat bovin. Ţara au vândut-o, bogăţiile de la Roşia Montana, cu toată istoria vi s-a luat nătângilor, în timp ce voi vă uitaţi la „Steaua" şi vă sorbeaţi berea şi-l căinaţi sau înjuraţi pe Becali. Pădurile vi le-au luat. V-au făcut să nu mai credeţi în nimic, să nu mai credeţi că mai aveţi vreo șansă și să vă împăcaţi cu statul de sclav.Timpul vi l-au furat. Cât dintre voi mai citiţi ? Să nu vă supăr, întrebându-vă care este ultima carte citită? Voi, ca voi, dar copiii nici nu or să mai ştie că au existat cărţi. Distracţiile vi se dau în calupuri de programe mass-media, unde se toarnă gogoşi şi se văd talk-show-uri de proastă calitate, de aşa zise certuri între politruci şi televiziuni. Unii dintre tembeli sunt adepţii „antenelor", alţii de aceeaşi calitate, ale posturilor concurente, şi aşa, rumegând în faţa ecranului, acasă, cu ecranul ce vă urmăreşte la metrou şi-n autobuz aţi ajuns nişte bieţi roboţi vii.

Eh, eh Doamne, refuză, trezeşte-te, refuză să mai fi robotul lor! Refuză să mai fi doar un C.N.P., un număr. Eh, încearcă să redevii om, individualitate. Boicotează-le acţiunile, educă-ţi copiiI, familia şi întoarce-te degrabă la Dumnezeu. Dă jos puşcăriliul din albastru, uită-te la cer, la stele... redescoperă-ţi libertatea... şi nu uita că eşti om liber, şi urmaş a unui popor demn şi viteaz.