Nicolae CeauşescuNicolae Ceaușescu a dorit să facă din România o ţară care să concureze cu marile puteri

Moartea lui Nicolae Ceauşescu precum şi „revoluția" din 1989 sunt învăluite în mister. Această succesiune de fapte care a marcat istoria României este încă nedesluşită de către publicul larg. Multe informaţi au fost păstrate secrete şi multe nu au părăsit birourile anchetatorilor. Cert este că majoritatea românilor îl acuză pe fostul dictator pentru tot ce este în neregulă cu ţară astăzi, fie din motive politice, economice sau ideologice. Însă în acest articol urmăresc să abordez o nouă faţă a adevarului care relevă faptul că Nicolae Ceauşescu a fost de fapt înlăturat din pricina marilor puteri şi nu din cauze interne. Şi de aceea a fost asasinat. Este important să înţelegem motivele din spatele izbucnirii evenimentelor din 1989. Încercaţi să va îndepărtaţi de la imaginea clasică pe care o are fostul dictator pe paginile media, unde este prezentat ca un tiran ce a dus economia la sapă de lemn, a înfometat populaţia şi nu a ajutat ţară să crească în nici un mod. Această este imaginea sa de după '89 şi despre aceasta vom vorbi în acest articol. Vom discuta între adevăr, imagine şi intenţie. Vom face de asemena şi o comparaţie între regimul prezent şi cel de înainte de „revoluţie".

Astăzi trebuie să plăteşti studiile iar după absolvire nu primeşti nici loc de muncă şi nici apartament

Să începem cu un aspect de bază: în timpul comunismului fiecare persoană avea acces la studii gratuite iar după ce termina ciclul şcolar avea în mod garantat un loc de muncă. Statul îi asigura un loc de muncă în domeniu şi îi oferea gratuit o garsonieră dacă era singur sau un apartament dacă erau o familie. Oamenii, indiferent că proveneau din mediul rural sau urban aveau aceleaşi beneficii. Astăzi trebuie să plăteşti studiile, iar la final nu primeşti nici loc de muncă şi nici apartament. Trebuie să faci împrumuturi pentru a termină facultatea sau pentru a-ţi cumpără o locuinţa şi ajungi să fii dator vândut băncilor care ţi-au oferit creditele. Pe vremea lui Ceauşescu, dacă erai angajat beneficiai şi de concedii platite, de sistem de sănătate gratuit şi de o pensie asigurată pentru bătrâneţe.

Fostului conducător nu a dorit să lase populaţia să moară de foame, ci a fost obligat să plătească datoriile ţării înainte de termenul contractat

Pe lângă aspectul de trăi şi salarial, trebuie conştientizat că ţara a cunoscut o dezvoltare uriaşă în perioada regimului Ceauşescu. Atunci au fost construite fabrici, uzine, combinate, sistemele de irigare şi cele hidroenergetice, metroul din Bucureşti, a fost finalizat canalul Dunăre-Marea Neagră, Transfăgărăşanul şi multe alte obiective economice. Un aspect care a fost considerat o greşeală a acestuia a fost exportul mare de produse fabricate în Romania, începând cu anii '82-'83 până în '89. Acest export a însemnat că statul a putut să îşi plătească datoriile pe care le avea, în decursul câtorva ani. România a scapat definitiv de datorii în 1989 în ultimul an de conducere a lui Nicolae Ceauşescu. Mass-media de după 1990 a lucrat la crearea unei imagini nerealiste a fostului conducător, care nu a dorit să îşi lase populaţia să moară de foame ci a dorit să plătească datoriile ţării că apoi România să nu mai fie vândută marilor puteri. Românii erau stăpâni pe resusele şi bogăţiile ţării fără a depinde de alţii. Astăzi avem datorii de miliarde de euro la F.M.I., pentru care toată viaţă noastră vom plăti dobânzi, inclusiv generaţiile viitoare.

La ultima întâlnire Ceauşescu - Gorbaciov, acesta i-a spus că se vor vedea în decembire, dacă se vor mai vedea

„Revoluţia" din 1989 a mascat planul marilor puteri de a scapă de Ceauşescu deoarece acesta îşi dorea ţara liberă fără a face parte la comploturile mondiale. La ultima întâlnire pe care Nicolae Ceauşescu a avut-o cu Gorbaciov, acesta i-a spus că se vor vedea în decembire... dacă se vor mai vedea şi atunci a fost luna când au început protestele ce au luat amploare şi au dus la căderea regimului. Un preşedinte precum Ceauşescu nu-şi găsea locul în Nouă Ordine Mondială. Trebuit să cadă. Acelaşi lucru s-a întâmplat după ani şi în Egipt, Libia, Venezuela, Chile, Irak, Afganistan şi multe alte ţări.