Cum s-a declanşat cutremurul care a zgîlţîit zdravăn fotoliul şefei D.N.A.? După ce Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), fostul „Doi şi un sfert", a fost asediat de anchete D.N.A., „gradele" pe scara Richter au început să se agite. Există două dosare ale procurorilor anticorupţie, care vizează şefi şi generali ai SRI şi S.T.S. Şi vorbim de Rareş Văduva, şeful D.I.P.I. şi de foştii şefi ai instituţiei, Gheorghe Nicolae, Ioan Dorin Popa, Gelu Marin Oltean, Gheorghe Popa, Nelu Zarnica, urmăriţi penal pentru deturnare de fonduri, delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu. Însă culmea corupţiei şi hoţiei sună aşa: primeşti titlul de doctor pentru plagiat şi eşti însoţită la examen de directorul S.R.I. George Maior şi de procurorul general adjunct Marius Iacob! Există un interes ca peste plagiatul Codruţei Koveşi să se aştearnă uitarea. Dumnezeu să-l ierte, a fost înmormîntat în faşă, încă din 2012, de o comisie fără credibilitate. Acum se petrece doar o slujbă de pomenire pentru a hrăni deopotrivă şi „infractorii" şi groparii. Oricum, gurile care aduc dovezi vor fi închise fără echivoc. Eu zic că trebuie redezgropat pentru testul A.D.N. al adevărului. Altfel, este posibil ca nu peste mult timp, autodenunţătorul Ghiţă, dar şi celelalte două părţi, respectiv, Koveşi şi serviciile, să ajungă la o înţelegere, luînd în calcul maşinaţiunile nevăzute, dar şi istoricul relaţiilor dintre Ghiţă şi Koveşi, făcute public de Băsescu, pe care şefa D.N.A. le neagă. Să ne amintim că „Elena Udrea, cercetată în 2015 de D.N.A., a susţinut că Köveşi datorează numirea sa la şefia D.N.A. influenţei unui oficial din servicii secrete", deşi, cum era de aşteptat, Köveşi a negat, afirmînd că declaraţia Elenei Udrea este o mizerie. Ca întotdeauna, adevărul este numit mizerie.
Dovezile plagiatului Codruţei Köveşi
Ce atîta tîrguială şi tergiversare pe un lucru furat? Dovezile sînt elocvente, iar Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice nu se lasă călcat pe cercetări şi, potrivit dovezilor depuse la Ministerul Justiţiei, la C.S.M. şi la Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare, afirmă cu responsabilitate că acuzaţia sa este întemeiată. Degeaba se scuză Köveşi şi imploră Consiliul Superior al Magistraturii pentru apărarea reputaţiei profesionale, fiindcă mai mult se acuză singură. Imaginea i s-a întunecat, iar românii vorbesc acum despre Köveşi ca despre un gen de lupoaică în blană de oiţă bîrsană. Grupul de Investigaţii Politice a publicat mai multe pasaje din lucrări ale altor autori de specialitate pe care Köveşi le-a preluat în teza sa de doctorat, fără citarea obligatorie a surselor. Mugur Ciuvică afirmă că „lucrarea de doctorat este un plagiat începînd de la concluziile personale şi chiar de la prima propoziţie, care reproduce, cuvînt cu cuvînt, fără să citeze, prima frază din studiul «Lupta societăţii organizate împotriva criminalităţii organizate», publicat de col. (r) prof. dr. Ion Dragoman şi drd. procuror Aurel Mihai Ciorobea în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare «Carol I» în nr. 2 din 2007." G.I.P. afirmă că „Laura Codruta Köveşi a copiat fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele unor lucrări consacrate, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar şi referate de pe internet, site-uri specializate: http://www.referatescolare.ro/,http://www.referat.ro/,http://6profu.ro,http://facultate.regielive.ro/. Laura Codruţa Köveşi a inserat în lucrarea sa note de subsol şi referinţe bibliografice ca şi cum ar fi citit lucrările respective, însă în realitate, a copiat pasajele din lucrările plagiate, cu tot cu note." Potrivit GIP, „fără să citeze sursa, Laura Codruta Köveşi a copiat, la pagina 16 a tezei sale, pasaje întregi din lucrarea lui Nicolae Lupulescu «Spălarea banilor şi finanţarea terorismului», publicată în 2006 pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii".
Fosta baschetbalistă Laura Codruţa Köveşi e ascultătoare de servicii
Potrivit GIP, „la pagina 16 a lucrării sale, Nicolae Lupulescu citează articolul «Conexiunile între terorism şi criminalitate», publicat în Jane's Intelligence Review în 2004 de Tamara Makarenko. Copy-paste-ul i-a jucat aici o festă Codruţei Köveşi. Copiind pasajele din lucrarea lui Lupulescu, Köveşi copiază şi notele care făceau trimitere la lucrarea lui Makarenko, dar greşeşte numele autoarei, numind-o «Tamam M», nume inexistent ca autor, care apare şi în bibliografia tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi". GIP, respectiv, Mugur Ciuvică a publicat un tabel care pune faţă în faţă pasajele plagiate de Laura Codruta Köveşi şi textele originale. „Este inadmisibil ca un plagiat evident care poate fi demonstrat printr-o simplă căutare pe internet să nu fie descoperit de niciuna dintre instituţiile care ar fi trebuit să verifice autenticitatea lucrării, cu atît mai mult cu cît acestea deţin softuri create special în acest scop", (GIP, şi Mediafax). În concluzie, n-a scris Köveşi 444 pagini de cercetare şi noutate ştiinţifică (pentru că doctoratul înseamnă teză de noutate absolută) din puţul gîndirii şi inteligenţei sale, cum nu sîntem noi marţieni. Plagiatul a fost dovedit, titlul trebuie să-i fie retras, cum le-a fost retras lui Ponta şi altora de teapa lui. Cu plagiatul ei cu tot, fosta baschetbalistă Laura Codruţa Köveşi, prima doamnă la şefia D.N.A., e ascultătoare de servicii: De, aşa sînt femeile, au suflet milos de mamă. Dar, ţine bine secera în mîini şi taie fără milă buruiana indicată. A băgat la răcoare, e drept pentru prea puţini ani, cîteva rude de corupţie cu băsismul democrat, pe alţii abia acum îi zguduie, chiar dacă au stat în aceleaşi podgorii la chefuit. Ce mai la deal la vale, se străduieşte să îndeplinească planul de reducere multilaterală a corupţilor incomozi. Ceilalţi vor fi liberi pînă la prima reclamaţie argumentată cu probe.
Grafica - I.M.