Maria Diana Popescu, art-emisWashington-ul bombardează cu sancţiuni Rusia pentru implicare în susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei, iar Kremlinul avertizează: „Sancţiunile S.U.A. îi expun pe astronauţii americani.” Soluţia? Putin şi Obama trebuie trimişi în spaţiu, pe I.S.S., cu bilet numai de dus, cu condiţia ca ei să fie însoţiţi de bucătarii şefi ai U.E., B.I.S., B.M., F.M.I. şi de astronăucii de la conducerea României. Poate că fără ei, omenirea şi Ţara vor rămîne nevătămate. În domeniul spaţial, americanii sînt pe undeva, pe la vale. Fără tehnologia rusească nu treceau de biosferă, litosferă, ionosferă, stratosferă. Unii specialişti afirmă că n-au călcat nici pe lună! Sper că nu credeţi în filmele cu aselenizarea regizate de specialiştii americani ai genului S.F.! Citiţi, vă rog, analizele semnate de Cristian Român în revista „Ştiinţă şi tehnică”. N.A.S.A foloseşte rachete ruseşti pentru lansări, mai sigure, mai ieftine, mai performante, iar The International Space Station (Staţia Spaţială Internaţională - I.S.S.) este, de fapt, Staţia Orbitală M.I.R, rusească, abgradată, abdatată, augmentată. Pînă una alta, ne pîndeşte sau nu războiul? Cu toţii am aflat că Ministerul Apărării Naţionale a publicat săptămîna trecută în Monitorul Oficial modelul certificatului medical, pe care tinerii apţi pentru serviciul militar, cu vîrste între 20 şi 35 de ani sînt obligaţi să-l prezinte la recrutare, pe timpul mobilizării sau al stării de război. Obligaţiunea vine într-un moment de criză în Europa, în contextul conflictului Ucraina-Rusia, care a generat mişcări de trupe N.A.T.O. spre Europa de Est. Ordinul este semnat de către: ministrul Apărării Naţionale, ministrul Justiţiei, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătăţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa califică interpretarea presei ca fiind eronată, motivînd că republicarea documentului e o simplă coincidenţă a contextului, cu referire la militarii profesionişti, deşi ţidula publicată în Monitorul Oficial specifică negru pe alb că este vorba despre tinerii apţi, cu vîrste între 20 şi 35 de ani.

Ce act de patriotism ar fi să vedem la oaste clasa politică românească şi odraslele!

Un politician american spunea: „soldaţii sunt nişte animale proaste de care ne folosim pentru a face politică externă”. Am o propunere cu privire la temă: recrutările pentru un ipotetic război (care nu-i al nostru, zgîndărit fiind) să se facă cu precădere din rîndul clasei politice româneşti şi a conducerii României. Politica lor malformată a adus Ţara la borna jalnică de acum, dinaintea atîtor pericole. Aceştia şi odraslele lor sînt cei mai în măsură să apere cu arma în mînă averile jefuite poporului. De ce să moară tineretul Ţării în războaiele altora? Ca să apere reţele mafiote ale lumii, pe cele din sînul Puterii şi vanităţile politicienilor mărunţi? Clasa politică românească este aptă să îmbrace haina militară şi scoată castanele din focul aprins de licurici. Să-şi apere plinul făcut prin fraudă şi corupţie. Ţara este a celor care o conduc! Au făcut cea-u vrut cu ea. Şi-au bătut joc de armată, au vîndut dotarea ei la preţ de fier vechi, iar banii şi i-au depus în paradisurile fiscale din insulele Cayman. S-o înlocuiască mintenaş cu forţele proprii şi cu odraslele lor. Ce act de mare patriotism ar fi să-i vedem în prima linie, în haină militară şi cu arma la umăr pe ginerele lui Sârbu, al preşedintelui, pe alţi nepoţi, fini şi gineri de vază ai Puterii. Numai că războiul nu mai e ca altădată. Nu vor mai exista fronturi, linii de tragere şi bărci trase de ofiţeri, ci, avioane teleghidate, drone, rachete de interceptare, Areea 52, cutremure suspecte lîngă centrale atomo-electrice, taifunuri, simfonii HAARP, bombe atomice, arme biologice, care rad totul în cale. Dar, un DAR cu majuscule, orice ipotetic război are întotdeauna o parte mediatică de propagandă, inducătoare în gravă eroare. Asupra României nu planează pericolul de război. Nici nu se face bine un foc şi presa e plină de fum. Ştirea care a dat fiori bărbaţilor apţi pentru armată este, cred, o măsură de siguranţă pentru statul român, reînnoită periodic. Sau, poate, din păcate, ceea ce înseriază mass-media este o realitate, pe care, evident, ministrul de Interne şi cel a Apărării n-o pot dezvălui, pentru a nu crea panică şi a nu produce o „emigrare” a tinerilor în Occident. Nu cred că are de ce să le fie teamă tinerilor. Republicarea respectivul ordin de recrutare este doar o paradă, prin care conducătorii Ţarii demonstrează Unchiului Salvator că sînt gata oricînd să-l sprijine.

Dacă preşedintele îşi ţine gura şi nu se mai răţoieşte la Putin

Pericolul de război care planează asupra României este discutabil. Poate fi vorba doar de o psihoză în masă, întreţinută de pe malul Dîmboviţei, dătătoare de binefaceri clasei politice româneşti. Aleşii mînjiţi pînă la coate vor mai multe trupe străine pe teritoriul Ţării pentru a-i apăra de o eventuală mînie populară! Dacă românilor le-a fost aruncată o ştire inducătoare de panică, menită să le răpească întreaga preocupare, ei pot lucra liniştiţi la fraudarea sau amînarea alegerilor, se pot răfui în voie sau „pot organiza răfuieli politice sub pretextul luptei cu trădătorii de neam şi de ţară”. O ţin aşa cu propaganda războiului pînă îşi vor atinge scopurile şi vor achiziţiona avioanele second hand, băgate pe sub nas de americani, care între timp, la fel ca şi ruşii îşi văd de interesele lor în Ţară la noi, unii cu petrolul, alţii cu gazele de şist.Cei mai mulţi dintre tineri n-au făcut armată! Aşadar nu cred să fie atît de naivi încît să pună arma în mînă unor tineri cărora le-a ajuns amarul şi traiul umil şi sărac pînă la trăgaci. În mod sigur aceştia nu vor mai lua în considerare vulnerabilitatea contextul geopolitic european şi vor îndrepta armele mai întîi spre membrii clasei politice, spre palatul din Bucureşti, spre restul palatelor private ale rechinilor, spre bancheri şi executori. Totuşi, nutresc speranţa că nu va fi aşa, că vom avea parte la noile alegeri de conducători patrioţi, cu dragoste de neam, căci, aşa cum spunea Lucian Blaga, „nici un popor nu e atît de decăzut încît să nu merite să te jertfeşti pentru el, dacă îi aparţii”. Dacă preşedintele îşi ţine gura şi nu se mai răţoieşte la Putin, nu vom fi tîrîţi în război. Propaganda făcută războiului, înseamnă nişte bani cheltuiţi aiurea şi o nouă invitaţie la trezire a românilor din somnul anesteziant şi mortal al capitalismului agresiv. Aşa cum s-a întîmplat şi în preajma celor două războaie mondiale, marile puteri militare îşi vor vedea de interesele lor, iar noi, românii, vom fi transformaţi în carne de tun şi popor de sacrificiu. „Popor de frontieră, luptam şi muream pentru toţi”, scria Mircea Eliade. Conchid printr-un citat din declaraţia Mareşalului Antonescu de după mizerabilul proces-mascaradă, unde a fost condamnat pe nedrept:„Scump popor român, [...] Acest război care s-a sfârşit cu înfrângerea Germaniei, nu va pune capăt conflictului mondial început în anul 1914. Prevăd un al treilea război mondial, care va pune omenirea pe adevăratele ei temelii sociale. Ca atare, dvs. şii urmaşii dvs. Veţi face mâine ceea ce eu am încercat să fac astăzi, dar am fost înfrânt!”