Cenepe, adică C.N.P., nu C.A.P.!

Când a apărut cenepul ăsta, în urmă cu câțiva ani buni, am înțeles că ajută la identificarea individului, indicându-i mai întâi sexul, apoi data nașterii și după aceea un număr din evidențele poliției. Pe vremea când mai știam și eu ce este acela sex, erau două: Feminin și Masculin. Mă rog, cei care au lucrat la cenepeul ăsta au uitat că „Leidiz fărst” așa că au acordat masculilor cenepul care începe cu cifra 1 și sexului frumos pe cel care începe cu cifra 2. Între timp, a evoluat cenepeul ăsta mai ceva decât evoluau ceapeurile care creșteau într-o săptămână cât alții… în șapte zile, astfel că, acuma, am auzit că au apărut și cenepeuri care încep cu cifra 5. Ăștia or fi masculi alfa? Sau dudui beta?!? Nu știu, nici nu-s curios să aflu. Mai ales că, am auzit, prin țările democrate și civilizate se umblă și la chestiunea părinților.

De unde, până acuma, existau doi părinți bine definiți, anume mama și tata (aici nu se mai inversează pozițiile, căci, vorba aia, doar mama este sigură!), acuma se vorbește de părintele -1 și părintele-2. Bag seama că, astfel, va putea să apară și părintele-3, etc., ceea ce va presupune adaptări și ale cenepeului. N-o mai lungesc, merg direct la cele două chestiuni care mă interesează pe mine.

Media internaționale au difuzat o fotografie de grup în care apăreau soțiile unor înalți demnitari din mai multe țări europene, democrate și civilizate. Printre soții, mai înalt, ușor identificabil, se afla și un bărbat despre care s-a spus că este soția unui demnitar tot dintr-o țară democrată și civilizată, membră N.A.T.O. Cenepeul ăluia cum începe? Cu 1, cu 2? Sau cu 1/2 ? Sau cu 1>2 ?                                                                       

Dar chestiunea care mă interesează cel mai mult este cea legată de cenepeul pomilor. M-ar interesa cenepul dudului din care am căzut eu când aveam câțiva ani, de mă dor șalele și acuma din căzătura aia. Aș vrea să-i aflu cenepul, să intru în conturile lui, să-i iau tot ce are: frunze, crengi, rădăcini. Ce cont are, aflu de la Dumnezeu, dar fără cenepe nu pot.