În spiritul caracteristic al românului care face haz de necaz, vă supunem atenției un text cules din spațiul virtual. Nu cunoaștem autorul, dar în contextul în care noi, „românii (re)educați” ne aflăm și cel al preamăririi unui inamic al României căruia Garda de Onoare i-a prezentat onorul, regulile din această listă sunt mai mult decât relevante. Chiar dacă nu toți vor empatiza cu conținutul, vă mulțumim pentru că veți citi „regulile” (Redacția). 

Reguli care trebuiesc respectate atunci când, la televizor, se difuzează știrile zilei.

Totul va deveni mai ușor pentru dumnevoastră! 

Regula numărul 1: În Orientul Mijlociu, arabii sunt întotdeauna cei care atacă primii și întotdeauna Israelul este cel care se apără. Acestea se numesc represalii. 

Regula numărul 2: arabii, palestinienii sau libanezii nu au dreptul de a ucide civili de cealaltă parte. Se numește terorism. 

Regula numărul 3: Israelul are dreptul de a ucide civili arabi. Aceasta se numește autoapărare. 

Regula numărul 4: Când Israelul ucide prea mulți civili, puterile occidentale îi cer să dea dovadă de reținere. Aceasta se numește reacția comunității internaționale. 

Regula numărul 5: Palestinienii și libanezii nu au dreptul de a captura soldați israelieni, chiar dacă numărul acestora este foarte limitat și nu depășește un soldat. 

Regula numărul 6: Israelienii au dreptul să răpească câți palestinieni doresc (aproximativ 12.000 de prizonieri până în prezent). Nu există limite și nu este necesar să se furnizeze vreo dovadă a vinovăției răpiților. Tot ce trebuie să faci este să spui cuvântul magic „terorist”. 

Regula numărul 7: Când spui „Rezistență”, trebuie să adaugi întotdeauna expresia „sprijinit de Siria și Iran”. 

Regula numărul 8: Când spui „Israel”, cu siguranță nu trebuie să adaugi după: „sprijinit de Statele Unite, Franța și Europa”, pentru că s-ar putea crede că este un conflict dezechilibrat. 

Regula numărul 9: Nu vorbiți niciodată de „teritorii ocupate”, nici de rezoluții O.N.U., nici de încălcări ale dreptului internațional, nici de convențiile de la Geneva. Acest lucru riscă să deranjeze privitorul și ascultătorul „France Info”. 

Regula numărul 10: Israelienii vorbesc franceza mai bine decât arabii. Aceasta explică de ce ei și susținătorii lor primesc cuvântul cât mai des posibil. Deci, ei ne pot explica regulile anterioare (de la 1 la 9). Aceasta se numește neutralitate jurnalistică.

Regula numărul 11: Dacă nu ești de acord cu regulile menționate sau dacă descoperi că acestea favorizează o parte în conflict împotriva alteia, atunci ești un antisemit periculos!

Aranjament grafic – I.M.